Tandkristal

Een tandkristal is een mooi glinsterend steentje dat op uw tand wordt bevestigd. De kristallen zijn gemaakt door de Oostenrijkse firma Swarovski.     v.a  €19,99

tandkristal

BEHANDELING TARIEF INCL DIAMANT​

Vooraf wordt besproken op welke tand u het kristal wilt hebben. Vervolgens wordt uw tand gereinigd met een speciale cleaner. Daarna zal het kristal op uw tand worden aangebracht met speciale lijm. Binnen een mum van tijd heeft u een prachtig sieraad dat uw glimlach nog mooier maakt.

€19,99

Per diamant

€29,99

Per 2 diamant

€39,99

Per 3 diamant

de behandeling

Het plaatsen van een tandkristal is volledig pijnloos en beschadigd uw gebit niet. Tijdens het plaatsen wordt er gebruik gemaakt van erkende tandheelkundige producten. Dit maakt dat het absoluut niet schadelijk is voor uw tanden en tandvlees. Het is belangrijk dat het kristal een aantal uren goed droogt. Wij adviseren dan ook om dezelfde dag aan de andere kant te eten dan waar het kristal zit. Ook raden wij af om cola en of koffie te drinken om de optimale uitdroging te optimaliseren. Volgt u deze aanwijzingen op dan kunt u wel tot een jaar plezier hebben van uw tandkristal.

soort kristalen

Gold Swarovski Tandkristal plaatsen: vanaf €25,- Een Gold Swarovski tandkristal is een mooi steentje van echt goud dat op uw tand wordt bevestigd. De kristallen zijn gemaakt door de Oostenrijkse firma Swarovski. Vooraf wordt besproken op welke tand u het kristal wilt hebben. Vervolgens wordt uw tand gereinigd met een speciale cleaner. Daarna zal het kristal op uw tand worden aangebracht met speciale lijm. Binnen een mum van tijd heeft u een prachtig sieraad dat uw glimlach nog mooier maakt.

na de behandeling

Het is belangrijk dat het kristal een aantal uren goed droogt. Wij adviseren dan ook om dezelfde dag aan de andere kant te eten dan waar het kristal zit. Ook raden wij af om cola en of koffie te drinken om de optimale uitdroging te optimaliseren. Volgt u deze aanwijzingen op dan kunt u wel tot een jaar plezier hebben van uw tandkristal.

veelgestelde vragen

Tandkristallen zijn er in 23 verschillende kleuren te verkrijgen, maar de meest lopende zijn, Crystal Clear and Multi Color.

Voor een betere hechting is het van belang dat u voor het plaatsen van een tandkristal uw tanden poetst (dit kunt u thuis al doen).ei.

Er wordt een kleine anamnese afgenomen, met name of u allergisch bent voor tandartsproducten, waar u het kristal geplaatst wilt hebben. Daarna mag u plaats nemen en krijgt u een mondklem om zo te voorkomen dat u de mond sluit. Daarna wordt de tand gereinigd met een speciale ontsmettende tandreiniger, hierna wordt er een klein beetje etchmiddel aangebracht, dit etchmiddel zorgt ervoor dat de tandoppervlakte ruw wordt zonder beschadiging van het oppervlak. Na een paar seconde wordt deze verwijderd en wordt de tand droog gemaakt met de daarvoor bestemde droger. De lijm wordt op het kristal geplaatst en wordt op de juiste positie gezet op de tand zoals wij deze hebben doorgenomen. Omdat de lijm niet van zichzelf uithard wordt er een speciale uithardingslamp op de tand belicht.  Het kristal zit nu vast, en de mondklem wordt verwijderd.

Na het plaatsen van uw tandkristal raden wij u aan, vaak te glimlachen zodat iedereen van uw sieraad kan genieten. Als dit u eerste kristal is krijgt u een flyer mee met de voorschiften en garanties. Om het kristal beter te laten hechten, gedurende 1 uur niks eten of drinken (koolzuurhoudende dranken pas na 24 uur)en de eerste 12 uur geen tanden poetsen of harde dingen eten. Probeer ook zo weinig mogelijk met de tong langs het tandkristal te gaan. Het zal in het begin een beetje vreemd aanvoelen maar dit went heel snel.

Het plaatsen duurt ongeveer 15 minuten. Aangezien we een kristal in de mond moeten plaatsen werkt Mooie Smile Clinic hygiënisch. Alle gebruikte metalen instrumenten worden na elke klant ontsmet en gesteriliseerd. De overige materialen zoals, wattenschijfje en staafjes worden weggegooid.

Omdat Charming “Mooie Smile” 100 % achter dit product staat heeft U 1 maand garantie op uw kristal, mits u de nazorg opvolgt. Als het kristal binnen de eerste maand na plaatsen loslaat, zal er éénmalig gratis een nieuwe geplaatst worden.

Dit is afhankelijk van de structuur van uw tanden en de drink- en eetgewoontes, maar ook de zuurgraad van het speeksel speelt mee. Het is kristal kan een maand tot wel een jaar blijven zitten.

Wilt u het kristal verwijderen dan raden wij aan om dit door u eigen tandarts te laten doen.
Let er wel op:  U Tandarts kan hier kosten voor rekenen, vraag dit even na bij u tandarts.